Un nadó sa, sap dormir? Cal o no cal deixar-lo plorar perquè s'adormi? Se'l malacostuma si se l'agafa en braços o se'l porta al nostre llit? Els mètodes que s'apliquen són en benefici dels petits o dels pares? En una societat condicionada per la feina, queda poc marge per tenir fills i dedicar-los temps. En aquest context, el ritme vital d'un nadó sa ¿amb els típics plors i les constants ingestes diürnes i nocturnes- pot convertir-se en calvari per a molts pares que treballen i volen descansar per la nit. Hi ha famílies que busquen solucions aplicant mètodes globals on deixar plorar el nadó forma part del procés; d'altres, consideren que aquesta opció perjudica el nen i que se l'ha d'ajudar a dormir d'una manera natural.
És el cas de la Ruth i en Francesc de Terrassa, que fa sis mesos van tenir en Víctor, que dorm al bressol al costat del llit dels seus pares. Fa poc van començar els problemes perquè s'adormís a la nit, ja que trigaven dues hores. Com que la mare no el volia deixar plorar, buscant per internet va trobar un fòrum de pares on explicaven les tècniques que aplicava la psicòloga Rosa Jové. Van anar a la seva consulta i, a través de la taula del son del seu fill que els va prescriure, van comprovar que en Víctor tenia les migdiades descompensades. Establint i aplicant una sèrie de rutines adequades, sense necessitat de deixar-lo plorar sol al bressol, el petit s'adorm en mitja hora.
L'Esther i en Deri d'Arenys de Mar són els pares de l'Arnau, d'un any. Fa dos mesos que plora per la nit i, de vegades, els desperta cada hora. Com que la mare s'ho ha muntat per treballar els caps de setmana, és ella la que s'aixeca sempre. Com que se l'emporten sovint al seu llit consideren que el malacostumaran. Finalment s'han decidit a aplicar el mètode de deixar plorar l'Arnau d'una manera controlada. L'àvia del nen considera que, per experiència, ella no ho faria, sinó que, com ja va fer amb la seva filla, el bressolaria i el relaxaria tocant-li els cabells.
Un niño sano, sabe dormir? Es necesario o no dejarlo llorar para que se duerma? Se le malacostumbra si se le coge en brazos y se le lleva a nuestra cama? Los métodos que se aplican son en beneficio de los pequeños o de los padres? En una sociedad condicionada por el trabajo, queda poco margen para tener hijos y dedicarles tiempo. n este contexto, el ritmo de vida de un bebe sano con los típicos llantos y continuas ingesta diurnas y nocturnas – puede convertirse en un calvario para muchos padres que trabajan y quieren descansar por la noche. Hay familias que buscan soluciones aplicando métodos globales donde dejar llorar al bebe forma parte del proceso, otros, consideran que esta opción perjudica al niño y que se le tiene que ayudar a dormir de una manera natural.
Es el caso de Ruth y Fran de Terrassa que hace seis meses que tuvieron a Víctor, que duerme en la cuna al lado de la cama de sus padres (falso duerme en nuestra cama..pero bueno). Hace poco empezaron los problemas para que se durmiese por las noches, ya que tardaba 2 horas. como la madre no le queria dejar llorar, buscando por internet encontró un foro de padres donde explicaban las tecnicas que aplica la psicologa Rosa Jove. Fueron a su consulta y atraves de la tabla de sueño de su hijo que les habia prescrito, comprobaron que Victor tenia las siestas descompensadas. Estableciendo y aplicando una serie de rutinas adecuadas, sin necesidad de dejarlo llorar solo en la cuna, el peque se duerme en media hora.
Esther y Deri de Arenys de Mar son los padres de Arnau. Hace dos meses que llora por la noche, y a veces se despierta cada hora. Como la madre se lo ha montado para trabajar los fines de semana es ella la que se levanta siempre. Como se lo llevan a su cama a menudo consideran que lo mal acostrumbraran. Finalmente han decidido aplicar el metodo de dejarlo llorar de una manera controlada. La abuela del niño considera que por experiencia ella no lo haría, sino que como hizo con su hija la acunaría y la relajaría tocándole el pelo.